top of page

Carenta de vitamina D implicata in riscul aparitiei TSA, ADHD si alte afectiuni?

Vitamina D este necesară pentru dezvoltarea celulelor şi pentru comunicarea tuturor organelor din organism. Nivelul scăzut de vitamina D predispune la probleme ale atenţiei, memoriei şi logicii.


Vitamina-hormon ajută la curăţarea toxinelor din creier prin ruperea proteinei amiloid-beta, substantă care joacă un rol în determinarea bolii Alzheimer.


Vitamina D materna este foarte importanta pentru dezvoltarea fetala si implicit a creierului fatului, astfel ca atunci cand aceasta este in deficit, exista riscul aparitiei TSA (tulburarile din spectru autist), ADHD, si alte tulburari cerebrale si psihice.


Cum si ce se intampla ne explica dr. Rhonda Patrick

Vitamina D de la mama, ajunge in creierul copilului si activeaza anumite gene dupa ce a patruns in placenta si a traversat bariera hemato-encefalica. In cazul in care aceasta vitamina este in deficit la mama, este posibil ca o anumita gena, de exemplu, cea care are rol in producerea enzimei care transforma aminoacidul triptofan in serotonina si care in mod normal este activata de vitamina D, sa ramana inactiva. In acest caz, creierul fatului sa nu mai poata produce serotonina necesara. O cantitate prea mica de serotonina determina o structurare anormala la nivelul creierului, pentru ca serotonina este implicata in dezvoltarea corespunzatoare a structurii creierului si conexiunilor nervoase.


Vitamina D la nivelul creierului activeaza gena care stimuleaza producerea serotoninei.

CE MAI SPUN STUDIILE RECENTE DESPRE VITAMINA - HORMON ?

Surse:

  • http://french.mercola.com/sites/articles/archive/2016/04/04/vitamine-autisme.aspx

  • http://www.naturalnews.com/SearchResults.asp?pr=NN&query=vitamin+d-imunnystem


Featured Posts
Postările vor apărea în curând
Rămâi pe recepție...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page