top of page

SOMNUL, LEPTINA - "puștiul nou din cartier, care e șeful găștii", CREIERUL, PERFORMANȚA

Ciclurile naturale zi-noapte ale organismului nostru controleaza in mare masura tot ce se intampla cu noi. Somnul dicteaza cat de mult mancam, cat de rapid este metabolismul nostru, cat de grasi sau slabi devenim, daca putem lupta cu infectiile, cat de creativi si profunzi putem fi, cat de bine facem fata stresului, cat de rapid putem prelucra informatiile si capacitatea de a invata lucruri noi, cat de bine putem stoca amintirile.

Atunci cand te simti neobisnuit de obosit, prost dispus, insetat, flamand, incet la minte, uituc sau chiar alarmat, agresiv sau exictat, te poti gandi la obiceiurile de somn din ultima vreme.

Somnul influenteaza genele si este foarte important in reglarea hormonala. Leptina este unul dintre hormonii afectati de lipsa somnului sau de o proasta calitate a acestuia. Daca poti tine in frau acest hormon, practic ai tot sistemul hormonal in beneficiul creierului si al intregului organism.

Nu intra in panica daca ai gasit ca manisfesti simptomele specifice rezistentei la leptina! Tot ce poti face este sa alegi SCHIMBAREA.

Cum?

Care sunt pasii?

----va urma----





Featured Posts
Postările vor apărea în curând
Rămâi pe recepție...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page