top of page

AUTISM - Microflora intestinala si manifestarile simptomelor autiste - abordare holistica


Microflora intestinala are o influenta foarte mare asupra functionarii organismului uman; nu doar a tranzitului intestinal si metabolismului, ci si asupra functionarii sistemului imunitar si a celui nervos.

Ultimele cercetari in domeniu au aratat ca la copiii cu autism flora intestinala este in dezechilibru, si ca foarte multi dintre ei au afectiuni ale tractului digestiv. Multe dintre bacteriile patogene care se afla in intestin si care contin lipopolizaharide in structura peretelui celular pot afecta diferite tesuturi, inclusiv creierul.

Biodivesitatea redusa a microflorei intestinala genereaza simptomele de autism. La copiii cu autism lipsesc tipurile de bacterii care reunesc pe cele responsabile pentru descompunerea hidrocarburilor si pentru fermentatie. Ele joaca un rol cheie in intreaga flora microbiana a intestinului.


Dr. Campbell crede ca copii autisti se nasc cu creiere si organe ce par perfect normale, dar odata ce sistemul lor digestiv devine o sursa majora de toxicitate in loc sa fie o sursa de nutritie, ei incep sa dezvolte simptome autiste.

Ceea ce numim “boli” sunt, de fapt, modalitati ale fortei vitale proprii de a compensa niste dezechilibre pentru a salva sistemul. Tratarea lor necorespunzatoare nu face decat sa amplifice dezechilibrul.

Rolul psihoterapeutului este ca printr-o abordare holistica sa trezeasca aceasta forta interioara, pentru a reinstaura starea de sanatate. Alaturi de psihoterapie, pentru a garanta succesul terapeutic se recomanda reechilibrarea balantei acido-bazice a organismului, refacerea florei intestinale prin dieta GAPS, suplimente nutritive adecvate (ex:SOUL, CORE), Terapie SANUM si in general, un stil de viata sanatos.



SURSA: Gut and Psychology Syndrome, Dr. Natasha Campbell - McBride

Featured Posts
Postările vor apărea în curând
Rămâi pe recepție...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page